Vitajte!    Dnes je 29. 03. 2024 - meniny má Miroslav
Prihlásenie | Registrácia
Bleskovky:   
16.06.2011 Mazda zvoláva do servisov vozidlá Mazda3 predchádzajúcej generácie kvôli problémom so stieračmi >>    07.06.2011 Automobilka Audi dnes oficiálne zahájila výrobu nového kompaktného SUV modelu Q3 >>    01.06.2011 Mercedes-Benz triedy E si od marca 2009 kúpilo už 550 000 zákazníkov >>    30.05.2011 Fiat je novým Top sponzorom národného futbalového tímu Talianska >>    27.05.2011 Od polovice roka 2007 vyrobila Škoda Auto v čínskom závode Shanghai Volkswagen už 500 000 vozidiel Octavia, Fabia a Superb >>   

Z VAŠICH PRÍSPEVKOV

KATALÓG FIRIEM

SLOVNÍK MOTORISTU

  • FSI

    Fuel stratified injection
    Technológia vrstveného priameho vstrekovania ...

  • 4ETS

    Four Wheel Electronic Traction System
    Elektronický systém ...

  • TDI

    Turbocharged Direct Injection
    Dnes už zovšeobecnené označenie, ...

  • Hatchback

    Označenie konkrétneho typu karosérie osobných automobilov. Označením ...

  • HORNÁ ÚVRAŤ

    Bod, v ktorom je piest, v rámci ...

Zobrazit všetko

POSLEDNÉ KOMENTY

RSS kanál

Úvodná stránka arrow MAGAZÍN arrow Predstavujeme arrow Chevrolet Aveo RS Show Car

Chevrolet Aveo RS Show Car

Napísal Marek Szabados  13.01.2010   Facebook  Zdieľaj na Facebooku

Chevrolet Aveo RS Show Car Na autosalóne North American International Auto Show (NAIAS) 2010 v Detroite predstavil Chevrolet zaujímavú výstavnú verziu kompaktného modelu Aveo s prívlastkom RS Show Car. Dynamicky pôsobiaci automobil v štýle ostrých európskych hot-hatch je predzvesťou novej generácie modelu Aveo, ktorá sa dostane do predaja v priebehu roka 2011.




Dlhší, širší a priestrannejší než súčasné Aveo, reprezentuje RS Show Car aktuálny dizajnérsky štýl značky Chevrolet s typickou dvojitou maskou chladiča, namosúreným výrazom čelných partií, či výrazne klenutými blatníkmi. Súčasne však demonštruje individualistický štylistický prístup v podobe dynamicky zvýraznených kontúr a efektne spracovaných detailov karosérie. Hlavné predné svetlomety s prstencami z brúseného hliníka evokujú dizajn agresívnych športových motocyklov. Hliník so zušľachteným povrchom bol použitý aj na zvýraznenie spodných nasávacích otvorov, do ktorých sú efektne vsadené samostatné hmlové svetlá. Pre výstavné Aveo je typická úzka profilová línia okien a hladké bočné plochy, ktorým sa úspešne darí navodiť dojem trojdverového usporiadania karosérie, aj napriek tomu, že automobil má na oboch stranách dvojicu plnohodnotných dverí. Optickú ilúziu dotvárajú aj dobre „maskované“ kľučky zadných dverí, decentne zapracované do koncového stĺpika. O tom, že dizajnéri venovali veľkú pozornosť každému detailu, svedčia efektné vonkajšie spätné zrkadlá s integrovanými smerovkami, dokonale zladené s dynamickou vizážou vozidla v modrom farebnom prevedení Electric Boracay Blue. Optická dynamika vyžaruje aj zo zadnej časti karosérie. Centrálne umiestnený dvojitý výfuk, či zreteľne predĺžená odtrhová hrana strechy s aerodynamickým účinkom,  sú jasným prejavom sily. Podobne ako vpredu, aj zadné svetlá interpretujú motív dvojitých hliníkových prstencov na tmavom podklade.

Aveo RS show car stojí na 19-palcových zliatinových diskoch kolies v atraktívnom päťlúčovom prevedení s bronzovým odtieňom a centrálne umiestneným logom Chevrolet. Otvory diskov vystavujú na obdiv výkonné brzdové strmene v rovnakom farebnom vyhotovení Boracay Blue ako celá karoséria.
Premiéra automobilu Chevrolet Aveo RS Show Car na autosalóne NAIAS 2010
Elektrizujúci efekt modrého laku preniesli štylisti čiastočne tiež do interiéru vozidla. Modré sú všetky stehy na spojoch čalúnenia, vrátane volantu, radiacej páky, ručnej brzdy a kožených sedadiel. Dokonca aj všetky ovládacie prvky, displej audiosystému a hlavný informačný displej sú podsvietené na modro a nádherne tak kontrastujú s klavírovo čiernym povrchom centrálnej prístrojovej konzoly. Spracovanie rýchlomera ako samostatného okrúhleho prístroja s prstencom z vrúbkovaného kovu a doplneného menším obdĺžnikovým displejom dáva tušiť, že motocykel, ako zdroj inšpirácie, ovplyvnil návrhárov viac než by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

Chevrolet Aveo RS Show Car poháňa vpredu naprieč uložený benzínový štvorvalec 1.4 Ecotec s variabilným časovaním ventilov, ktorý vďaka systému prepĺňania turbodúchadlom dosahuje úctyhodný maximálny výkon 103 kW (140 k)
. Motor spolupracuje so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou, prostredníctvom ktorej poháňa kolesá prednej nápravy. Údaje o dynamických parametroch automobilu výrobca nezverejnil.
Ako správny show car má Aveo RS po vizuálnej stránke do detailov dotiahnutý aj motorový priestor. Pohonnú jednotku prekrýva špeciálny kryt v uhlíkovo striebornej farbe s prvkami z brúseného hliníka, ktorého stred lemujú vetracie otvory povrchovo farebne zladené s bronzovým odtieňom kolies. A v duchu hesla "Modrej nie je nikdy dosť" majú plniace otvory posilňovača riadenia a chladiča nasadené ľadovo modré zátky.
 


Zdroj: General Motors
Fotky: General Motors



Video Chevrolet Aveo RS Show Car:
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Chevrolet Aveo RS Show Car
Chevrolet Aveo RS Show Car
Chevrolet Aveo RS Show Car
Chevrolet Aveo RS Show Car
Chevrolet Aveo RS Show Car
 
Chevrolet Aveo RS Show Car
Chevrolet Aveo RS Show Car
Chevrolet Aveo RS Show Car
Chevrolet Aveo RS Show Car
Chevrolet Aveo RS Show Car
 
 
Komentárov
Pridať Nový Vyhľadávanie RSS
Pridať komentár
Meno:
Email:
 
Názov:
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock:
:X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s:!::?::idea::arrow:
 
Prosím zadajte anti-spam kód, ktorý sa nachádza v obrázku.

3.23 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."